Saeimas komisija aicina Ministru prezidentu pārskatīt karavīru un policistu iekļaušanu vienotajā atlīdzības sistēmā

(03.03.2010.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija aicina Ministru prezidentu Valdi Dombrovski pārskatīt lēmumu valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu atlīdzības sistēmā iekļaut karavīrus, kā arī policistus un citu institūciju darbiniekus ar speciālajām dienesta pakāpēm.

Nacionālo bruņoto spēku, iekšlietu sistēmas un Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbinieku iekļaušanu vienotajā atlīdzības sistēmā komisijas deputāti asi kritizēja trešdien, 3.martā, izskatot grozījumus Nacionālo bruņoto spēku likumā un Militārā dienesta likumā.

Deputāti vienojās uz kādu no nākamajām sēdēm aicināt aizsardzības ministru Imantu Lieģi, iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci un tieslietu ministru Mareku Segliņu, lai nepastarpināti iepazītos ar viņu viedokli par iespēju atcelt lēmumu par darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm iekļaušanu vienotajā atlīdzības sistēmā.

„Atstājot šo spēka struktūru pārstāvjus vienotajā atlīdzības sistēmā, joprojām tiek kropļota visa valsts aizsardzības un drošības struktūra,” teica komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš. „Šie dienesti jāizņem no vienotās atlīdzības sistēmas. Esmu pārliecināts, ka agri vai vēlu šī kļūda būs jālabo jebkurā gadījumā,” pauda J.Dalbiņš, uzsverot, ka nenormētu darbalaiku dienošu karavīru un policistu atlīdzības sistēmu nedrīkst pielīdzināt civildienestam. „Patlaban viss ir vienā putrā un nekādu finansiālu ieguvumu jaunā sistēma nedod,” norādīja komisijas priekšsēdētājs.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā