Saeimas apakškomisijā vērtēs programmu skolu apgādei ar augļiem un dārzeņiem

(01.02.2010.)

Saeimas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas deputāti otrdien, 2.februārī, tiksies ar atbildīgajām amatpersonām, lai spriestu par Eiropas Savienības programmas skolu apgādei ar augļiem un dārzeņiem ieviešanas gaitu.

„Aizvadītajā gadā atbildīgās amatpersonas apliecināja gatavību ar 2010./2011.macību gadu skolās ieviest Eiropas Savienības programmu „Skolas auglis”. Vēlamies noskaidrot, kā notiek gatavošanās programmas ieviešanai un vai programmas īstenošanai tiks nodrošināts nepieciešamais valsts līdzfinansējums,” norāda apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis.

„Pašreizējā ekonomiskajā situācijā ikviens atbalsts ģimenēm ir nozīmīgs. Šādas atbalsta programmas ieviešana ne tikai veicinātu veselīgu dzīvesveidu skolās, bet arī sniegtu atbalstu tām ģimenēm, kuras nevar nodrošināt savus bērnus ar pilnvērtīgu uzturu,” uzskata J.Dukšinskis.

Apakškomisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Zemkopības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas un Veselības ministrijas. 

Saeimas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas sēde notiks otrdien, 2.februārī, plkst.13.00 Jēkaba ielā 16, 403.telpā.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī