Saeimas komisija apstiprina jauno ekonomikas stabilizācijas procesa uzraudzības plānu

(13.01.2010.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija, kurai uzticēta starptautiskā finanšu aizdevuma izlietojuma uzraudzība, trešdien, 13.janvārī, apstiprināja darba plānu ekonomikas stabilizācijas procesa uzraudzībai 2010.gada 1.pusgadā. 

Kā norāda komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš, jau gadu komisijai uzticēta starptautiskā aizdevuma izlietošanas uzraudzība, un arī šogad komisiju sagaida saspringts darbs. Nākamajā nedēļā komisija vērtēs atbildīgo amatpersonu ziņojumu par Eiropas Savienības fondu izlietojuma efektivitāti, savukārt janvāra beigās komisija analizēs valdības paveikto ekonomikas stabilizācijas un ekonomikas atjaunošanai.

„Diemžēl jāsecina, ka februārī apritēs jau gads, kopš valdība kavējas izpildīt tai uzdoto „mājasdarbu” - izstrādāt vienotu ekonomikas stabilizācijas un attīstības plānu, uz ko vairākkārt ir aicinājusi komisija. Iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir nepieciešama skaidrība par valdības plāniem un valsts attīstības mērķiem, lai varētu plānot savu dzīvi ekonomiski tik sarežģītā laikā. Komisija no valdības joprojām gaida konkrētu Latvijas stratēģiskās attīstības plāna projektu 2009.-2013.gadam,” pauž A.Bērziņš.

Darbam komisijā kā pastāvīgie eksperti uzaicināti pārstāvji no Valsts kontroles, Stratēģiskās analīzes komisijas, Latvijas Darba devēju konfederācijas, kā arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības. Tāpat komisijas darbā līdzdarbojas virkne pieaicināto ekspertu no nevalstiskā sektora un valsts iestādēm.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā