Saeimā stažējas Ukrainas parlamenta darbinieki

(14.12.2009.)

Lai iepazītos ar Latvijas eiroatlantiskās integrācijas pieredzi, šonedēļ Saeimā uzturas Ukrainas parlamenta darbinieki. Pieredzes apmaiņas vizītē Latvijā ieradušies pieci darbinieki no Ukrainas parlamenta Eiropas integrācijas komisijas un parlamenta komisiju sadarbības departamenta.

„Mēs varam daudz mācīties no Latvijas sekmīgās eirointegrācijas pieredzes, it īpaši Eiropas Savienības un nacionālās likumdošanas harmonizācijas un pirmsiestāšanās procesa koordinācijas jomā,” pieredzes apmaiņas vizītes lietderību akcentē Ukrainas parlamenta Eiropas integrācijas komisijas vecākā konsultante Ludmila Protasenko. Īpaša uzmanība vizītes laikā tiek pievērsta arī Ukrainas un Latvijas sadarbībai Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības iniciatīvas ietvaros.

Stažēšanās laikā Ukrainas parlamenta darbinieki tiekas ar Saeimas Eiropas lietu komisijas un citu Saeimas struktūrvienību darbiniekiem. Viesi iepazīstas ar Saeimas pieredzi, īstenojot likumdošanas reformas pirms iestāšanās ES un NATO, kā arī ar Saeimas darba organizāciju un dažādu ES likumdošanas datubāzu pielietojumu parlamenta darbā.

Tāpat Ukrainas parlamenta darbinieki Saeimā piedalīsies apaļā galda diskusijā ar Eiropas Kustības Latvijā pārstāvjiem, apmeklēs Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas sēdes, kā arī viesosies Ārlietu ministrijā un Tieslietu ministrijā.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā