Deputātu veselība par valsts budžeta naudu apdrošināta netiks

(10.12.2009.)

Saeimas Prezidijs ceturtdien, 10.decembrī, solidarizējoties ar valsts un pašvaldību institūcijās strādājošajiem, pieņēma lēmumu, ka arī Saeimas deputātiem 2010.gadā par valsts budžeta līdzekļiem netiks nodrošināta veselības apdrošināšana.

Saeimas Prezidija nostāju atbalstījusi arī Saeimas Saimnieciskā komisija, kurai Prezidijs bija lūdzis sniegt viedokli par valsts budžeta līdzekļu izmantošanu šim mērķim.

1.decembrī pieņemtā Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma pārejas noteikumi paredz, ka valsts un pašvaldību institūcijās strādājošo veselība nākamgad apdrošināta netiek. Lai arī šis likums neliedz apdrošināt Saeimas deputātu veselību, solidarizējoties ar valsts pārvaldes un pašvaldību darbiniekiem, arī deputātiem veselības apdrošināšanas par valsts budžeta līdzekļiem netiks nodrošināta. 

Saeimas Prezidijs aicina arī citas institūcijas, uz kurām neattiecas minētā likuma prasības, piemēram, Latvijas Banku, Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, valsts un pašvaldību kapitālsabiedrības, rūpīgi izvērtēt nepieciešamību nākamajā un aiznākamajā gadā apdrošināt savus darbiniekus par valsts budžeta līdzekļiem.

Saeima 2008.gadā noslēdza līgumu par Saeimas deputātu un darbinieku veselības apdrošināšanu 2009.gadā ar tiesībām ne vairāk kā trīs reizes pagarināt līguma termiņu uz vienu gadu. Ja Saeima neizmanto iespēju pagarināt līgumu, soda sankcijas nav paredzētas.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā