Dagmāra Beitnere-Le Galla aicina Austrālijas vēstnieku attīstīt ciešāku sadarbību zinātnes jomā

(19.08.2019.)
VideosGallery

Latvija ir ieinteresēta attīstīt ciešāku sadarbību ar Austrāliju, un mēs saskatām plašas iespējas aktīvākiem kontaktiem zinātnē, pirmdien, 19.augustā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, parlamentā tiekoties ar Austrālijas Savienības ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Džonatanu Čārlzu Kennu (Jonathan Charles Kenna), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

D.Beitnere-Le Galla akcentēja ievērojamo latviešu diasporu Austrālijā un pateicās, ka valsts pēc Otrā pasaules kara uzņēma latviešus, kuri bija devušies bēgļu gaitās.

Arī vēstnieks atzinīgus vārdus veltīja aktīvajai latviešu diasporai, izceļot ieguldījumu Austrālijas attīstībā, un uzsvēra, ka abas valstis vienmēr ir vienojušas kopīgas demokrātiskas vērtības. Puses bija vienisprātis, ka demokrātijas vērtību aizstāvībā būtiska loma ir izglītībai, akcentējot holistiskās pieejas nozīmību.

Ņemot vērā ievērojamo diasporu, Latvija ir īpaši ieinteresēta attīstīt aktīvāku sadarbību arī citās jomās, tostarp ekonomikā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre. Puses pārrunāja arī plānoto Eiropas Savienības un Austrālijas Brīvās tirdzniecības nolīgumu, kas var sniegt impulsu aktīvākiem sakariem tirdzniecībā.

Dž.Č.Kenna kā potenciālu jomu ciešākai sadarbībai izcēla drošību. Vēstnieks augstu vērtēja Rīgā bāzētā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra (Stratcom) darbu un pauda vēlmi aktīvāk sadarboties drošības jomā, uzsverot, ka Latvijai ir būtiska pieredze, kas kalpo par pamatu ciešai divpusējai sadarbībai.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157710414192911

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā