Gundars Daudze: traģiskie notikumi Ēģiptē apliecina nepieciešamību aktivizēt cīņu pret terorismu

(29.11.2017.)
VideosGallery

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, trešdien, 29.novembrī, parlamentā tiekoties ar Ēģiptes Arābu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Vīlu Adelu Abdellazimu Nasru (Wael Adel Abdellazim Nasr), izteica visdziļāko līdzjūtību Ēģiptei saistībā ar pagājušajā piektdienā notikušajiem terora aktiem Sīnāja pussalā. Vēstnieks bija ieradies Saeimā atvadu vizītē.

Latvija nosoda terorismu jebkurā tā izpausmes formā. Traģiskie uzbrukumi, kuros cieš civiliedzīvotāji, apliecina nepieciešamību visai starptautiskajai sabiedrībai aktivizēt cīņu pret terorismu, uzsvēra G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs izteica pateicību par vēstnieka ieguldījumu Latvijas un Ēģiptes divpusējo attiecību stiprināšanā. Esmu gandarīts, ka starp mūsu valstīm sekmīgi attīstās sadarbība visdažādākajās jomās, apliecināja G.Daudze. Pagājušajā mēnesī izveidotā deputātu grupa Ēģiptes parlamentā sadarbībai ar Latviju liecina par Ēģiptes interesi veidot ciešākus kontaktus abu valstu likumdevēju starpā.

Pārrunājot divpusējās ekonomiskās attiecības, puses pauda gandarījumu par pozitīvo tirdzniecības dinamiku. Ēģipte šobrīd ir lielākais Latvijas tirdzniecības partneris Āfrikā. Augstu vērtējam Latvijas mašīnbūves produkcijas kvalitāti un saskatām labu potenciālu sadarbībai šajā nozarē, norādīja Vīls Adels Abdellazims Nasrs.

Ēģiptes vēstnieks atzinīgi vērtēja sadarbību tūrisma jomā, akcentējot, ka arvien vairāk tūristu no Latvijas par savu atvaļinājuma galamērķi izvēlas Ēģipti. Viņš Saeimas priekšsēdētājas biedram apliecināja, ka ir atrisināts jautājums par ierobežojumiem iebraukt Ēģiptē ar Latvijas nepilsoņu pasēm. Šo pasu turētāji var noformēt vīzas, ierodoties Ēģiptē.

G.Daudze un vēstnieks atzinīgi vērtēja pieaugošo Ēģiptes studentu skaitu Latvijā, izceļot kvalitatīvo studiju piedāvājumu, it sevišķi inženierzinātņu un medicīnas jomā. Puses bija vienisprātis, ka izglītības sfērā aizvien ir plašs sadarbības potenciāls.

Vīls Adels Abdellazims Nasrs Ēģiptes ārlietu dienestam pievienojās 1983.gadā, un kopš 2014.gada ir Ēģiptes vēstnieks Latvijā ar rezidenci Stokholmā, Zviedrijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157690267413725
Video: https://www.youtube.com/watch?v=mrdcqYHqgpM
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde