Saeimas
Prezidijam
Agrārās, vides un reģionālās politikas
komisija lūdz iekļaut Saeimas nākamās kārtējās sēdes darba kārtībā otrajam
lasījumam sagatavoto likumprojektu Grozījumi Pārtikas aprites likumā (Reģ. nr. 512/Lp9).
Pielikumā: apkopoto priekšlikumu tabula
likumprojekta
otrajam lasījumam uz
. lpp.
Ar cieņu,
komisijas
priekšsēdētāja
Anna Seile
Iesniedz
Agrārās,vides un
reģionālās
politikas komisija Likumprojekts otrajam lasījumam
(reģ. nr. 512/Lp9)
Spēkā esošā likuma
redakcija |
Pirmā
lasījuma redakcija |
Pr.nr. |
Iesniegtie priekšlikumi (7) |
Komisijas
slēdziens |
Komisijas
atbalstītā redakcija |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
Pārtikas aprites
uzraudzības likums |
Grozījums Pārtikas aprites uzraudzības likumā |
|
|
|
Grozījums Pārtikas aprites uzraudzības likumā |
|
Izdarīt Pārtikas
aprites uzraudzības likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta
Ziņotājs, 1998, 7.nr.; 2002, 2., 20.nr.; 2003, 24.nr.; 2004, 14., 23.nr.;
2006, 1.nr.; 2007, 3.nr.) šādu grozījumu: |
|
|
|
Izdarīt Pārtikas
aprites uzraudzības likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta
Ziņotājs, 1998, 7.nr.; 2002, 2., 20.nr.; 2003, 24.nr.; 2004, 14., 23.nr.;
2006, 1.nr.; 2007, 3.nr.) šādu grozījumu: |
1.pants. Likumā ir lietoti šādi termini: |
|
|
|
|
|
9) pārtikas uzņēmums - komercsabiedrība,
individuālais (ģimenes) uzņēmums, zemnieka vai zvejnieka saimniecība,
individuālais komersants vai individuālais darba veicējs, kas iesaistīts kādā
no pārtikas aprites posmiem un veic uzņēmējdarbību, komercdarbību vai
saimniecisko darbību; |
Izteikt 1.panta 9.punktu šādā redakcijā: "9) pārtikas uzņēmums komersants, zemnieku vai zvejnieku
saimniecība vai pašnodarbinātais, kas iesaistīts kādā no pārtikas aprites
posmiem un veic saimniecisko darbību;". |
1 |
Atbildīgā komisija 1. Izteikt
1.panta 9.punktu šādā redakcijā: 9) pārtikas
uzņēmums persona, kura iesaistīta kādā
no pārtikas aprites posmiem un veic saimniecisko darbību;". |
Atbalstīt |
1. Izteikt
1.panta 9.punktu šādā redakcijā: 9) pārtikas
uzņēmums persona, kura iesaistīta kādā
no pārtikas aprites posmiem un veic saimniecisko darbību;". |
4.pants. (1)
Latvijā atļauta tikai kvalitātes un obligātajām nekaitīguma prasībām
atbilstošas pārtikas aprite. |
|
|
|
|
|
(2) Obligātās nekaitīguma prasības, kuru ievērošana
nodrošina pārtikas produkta, pārtikas aprites vai ar to saistītā pakalpojuma
nekaitīgumu cilvēka veselībai, dzīvībai vai videi, nosaka Ministru kabinets. |
|
|
|
|
|
(3) Pārtikai, kas paredzēta atsevišķām patērētāju
grupām, Ministru kabinets var noteikt īpašas prasības. |
|
|
|
|
|
(4) Atsevišķām pārtikas produktu grupām Ministru
kabinets nosaka kvalitātes un klasifikācijas prasības un kārtību, kādā
novērtējama attiecīgo produktu atbilstība šīm prasībām. |
|
|
|
|
|
(5) (Izslēgta ar 17.11.2005.
likumu). |
|
|
|
|
|
(6) Pārtiku, kas ražota, pārstrādāta vai
apstrādāta mājas apstākļos, drīkst izplatīt vietējā tirgū tieši patērētājam,
ievērojot higiēnas prasības pārtikas ražošanai, pārstrādei vai apstrādei. |
|
|
|
|
|
(7) (Izslēgta ar 21.10.2004.
likumu). |
|
|
|
|
|
(8) Pārtiku, kura satur ģenētiski modificētus
organismus vai ir ražota no tiem, Latvijā drīkst izplatīt tikai pēc
attiecīgas atļaujas saņemšanas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. |
|
|
|
|
|
(9) (Izslēgta ar 17.11.2005.
likumu). |
|
|
|
|
|
(10) Ministru kabinets nosaka vispārīgās prasības
diētiskās pārtikas nekaitīgumam un kvalitātei, kā arī kārtību, kādā novērtē
diētiskās pārtikas atbilstību noteiktajām prasībām. |
|
|
|
|
|
(101) Ministru kabinets nosaka kārtību, kādā
Pārtikas un veterinārais dienests reģistrē uztura bagātinātājus un diētisko
pārtiku, izveido un uztur attiecīgos reģistrus un datu bāzes, izsniedz
atļaujas ģenētiski modificēto organismu ierobežotai izmantošanai un izplatīšanai
tirgū un dabīgā minerālūdens izplatīšanai, kā arī izvērtē mātes piena
aizstājēju reklāmas atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām. |
|
|
|
|
|
(11) Ātrās reaģēšanas sistēmas darbību, kas ir
pārtikas apritē iesaistīto personu un kompetento institūciju saskaņota un
organizēta informācijas apmaiņa un rīcība, gadījumos, kad pastāv tiešs vai
netiešs pārtikas radīts risks cilvēku veselībai un dzīvībai, nosaka Ministru
kabinets. |
|
|
|
|
|
(12)
Ministru kabinets nosaka pārtikas kvalitātes shēmu prasības, kā arī to
ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtību. |
|
|
|
|
|
|
|
2 |
Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs U.Augulis .
Papildināt 4.pantu ar trīspadsmito daļu šādā redakcijā: (13)
Ministru kabinets nosaka dzīvnieku liemeņu klasificētāju un inspektoru
apmācības kārtību. |
Daļēji atbalstīt, iekļauts priekšlik.
nr 3 |
|
|
|
3 |
Atbildīgās komisija Papildināt
4.pantu ar trīspadsmito daļu šādā redakcijā: (13)
Ministru kabinets nosaka dzīvnieku liemeņu klasificētāju un Pārtikas un
veterinārā dienesta inspektoru apmācības kārtību. |
Atbalstīt |
2.Papildināt
4.pantu ar trīspadsmito un četrpadsmito daļu šādā redakcijā: (13)
Ministru kabinets nosaka dzīvnieku liemeņu klasificētāju un Pārtikas un
veterinārā dienesta inspektoru apmācības kārtību. |
|
|
4 |
Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs U.Augulis .
Papildināt 4.pantu ar četrpadsmito daļu šādā redakcijā: (14)
Ministru kabinets nosaka kārtību, kādā atzīst un uzrauga laboratorijas, kas
veic svaigpiena kvalitātes laboratoriskos izmeklējumus. |
Atbalstīt |
(14)
Ministru kabinets nosaka kārtību, kādā atzīst un uzrauga laboratorijas, kas
veic svaigpiena kvalitātes laboratoriskos izmeklējumus. |
21.pants. (1)
Pārtikas aprites valsts uzraudzību un kontroli veic Zemkopības ministrijas
pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde Pārtikas un veterinārais
dienests. |
|
|
|
|
|
(2)
Pārtikas un veterinārā dienesta funkcijas ir: |
|
|
|
|
|
1) pārtikas apritē: |
|
|
|
|
|
a) uzraudzīt un kontrolēt visos pārtikas aprites posmos
pārtikas produktu (izņemot nefasētu dzeramo ūdeni, ko iedzīvotājiem piegādā
pa ūdensapgādes sistēmām) atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, |
|
|
|
|
|
b) atzīt un reģistrēt pārtikas uzņēmumu darbību, kā arī
anulēt to atzīšanu un reģistrāciju, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, |
|
|
|
|
|
c) visos pārtikas aprites posmos uzraudzīt un kontrolēt
pārtikas uzņēmumu darbību un pārtikas aprites procesu atbilstību normatīvajos
aktos noteiktajām prasībām, |
|
|
|
|
|
d)
visos pārtikas aprites posmos veikt riska faktoru izpēti un analīzi; |
|
|
|
|
|
2) sanitārajā robežkontrolē normatīvajos aktos
noteiktajā kārtībā uzraudzīt un kontrolēt valsts robežas kontroles punktos,
kā arī brīvajās zonās, brīvajās noliktavās un muitas noliktavās pārtikas
ievešanu valstī, veterinārajai uzraudzībai pakļauto produktu, kā arī citu
preču un produktu ievešanu, izvešanu vai pārvadāšanu tranzītā; |
|
|
|
|
|
3) laboratoriskā izmeklēšana (tajā skaitā references
funkcijas noteiktās jomās saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto kārtību); |
|
|
|
|
|
4) bioloģiskajā lauksaimniecībā: |
|
|
|
|
|
a) atzīt, uzraudzīt un kontrolēt
institūcijas, kas pārbauda to personu darbību, kuras nodarbojas ar bioloģisko
lauksaimniecību, un šo personu saražoto produkciju, |
|
|
|
|
|
b) veidot un uzturēt to personu sarakstu, kuras nodarbojas ar
bioloģisko lauksaimniecību; |
|
|
|
|
|
5)
pēc kompetentas valsts institūcijas vai komersanta, kas eksportē pārtiku,
pieprasījuma apliecināt atbilstību savas kompetences ietvaros; |
|
|
|
|
|
6)
pārtikas produktu valsts intervencē: |
|
|
|
|
|
a) kontrolēt valsts intervencē iepērkamo pārtikas
produktu atbilstību obligātajām kvalitātes un nekaitīguma prasībām, |
|
|
|
|
|
b) veikt intervences noliktavu uzraudzību atbilstoši
normatīvo aktu prasībām; |
|
|
|
|
|
7) nodrošināt savas kompetences ietvaros sadarbību ar
starptautiskajām organizācijām, kā arī starptautisko pārtikas kontroles sistēmu
darbību. Riska faktoru izpētes un riska samazināšanas nolūkā noskaidrot
obligātajām nekaitīguma prasībām neatbilstošas pārtikas ražotājus un
izplatītājus.; |
|
|
|
|
|
8) uzraudzīt un kontrolēt ģeogrāfiskas izcelsmes norāžu
un cilmes vietu nosaukumu, kā arī tradicionālo īpatnību aizsardzību; |
|
|
|
|
|
9) veikt veterināro uzraudzību un kontroli saskaņā ar
normatīvajiem aktiem; |
|
|
|
|
|
10) noteikt riska vadības pagaidu pasākumus bīstamības
samazināšanai līdz riska novērtēšanai un riska vadības pasākumu
izstrādāšanai, ja ir konstatēts iespējamais apdraudējums cilvēku vai
dzīvnieku veselībai un nav veikta riska analīze; |
|
|
|
|
|
101) izvērtēt diētiskās pārtikas un uztura
bagātinātāju atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, kā arī mātes
piena aizstājēju reklāmas atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām; |
|
|
|
|
|
11)
veikt citas normatīvajos aktos noteiktās funkcijas; |
|
|
|
|
|
12) iesaistoties Eiropas Savienības ātrās izziņošanas
sistēmā, veikt riska faktoru izpēti un panākt riska samazināšanu, novēršot
obligātajām nekaitīguma prasībām neatbilstošas un cilvēku veselībai vai
dzīvībai draudus radošas pārtikas izplatīšanu Latvijā; |
|
|
|
|
|
13) uzraudzīt un kontrolēt Eiropas Savienības tiesību
aktos noteikto prasību ievērošanu pārtikas aprites jomā, kā arī sniegt
nepieciešamo informāciju Eiropas Savienības institūcijām; |
|
|
|
|
|
14) izveidot, aktualizēt un uzturēt 4.panta
10.1 daļā minētos reģistrus un datu bāzes; |
|
|
|
|
|
141) izveidot un uzturēt šā likuma 10.panta
ceturtajā daļā minēto pārtikas pārvadāšanas atļauju datubāzi; |
|
|
|
|
|
15) nodrošināt Ģenētiski modificēto
organismu un jaunās pārtikas uzraudzības padomes darbu; |
|
|
|
|
|
16) uzraudzīt un k
ontrolēt institūcijas, kas pārbauda to
personu darbību, kuras piedalās pārtikas kvalitātes shēmās. |
|
|
|
|
|
|
|
5 |
Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs U.Augulis Papildināt
21.panta otro daļu ar septiņpadsmito punktu šādā redakcijā: 17) atzīt un
uzraudzīt laboratorijas, kas veic svaigpiena kvalitātes laboratoriskos
izmeklējumus. |
Atbalstīt |
3. Papildināt 21.panta otro daļu ar septiņpadsmito punktu
šādā redakcijā: 17) atzīt un uzraudzīt
laboratorijas, kas veic svaigpiena kvalitātes laboratoriskos izmeklējumus. |
(3) Pārtikas aprites
valsts uzraudzību un kontroli Pārtikas un veterinārais dienests veic saskaņā
ar Pārtikas padomē izvērtētajām uzraudzības programmām, ievērojot likumā par
valsts budžetu kārtējam gadam piešķirto apropriāciju. |
|
|
|
|
|
Pārejas noteikumi |
|
|
|
|
|
1. Pārtikas uzņēmumu atzīšanu pilnvarotā kompetentā
institūcijā un reģistrāciju speciālajā pārtikas uzņēmumu reģistrā uzsākt pēc
Ministru kabineta noteikumu pieņemšanas par pārtikas uzņēmumu atzīšanas un
reģistrācijas kārtību šajos noteikumos paredzētajā termiņā. |
|
|
|
|
|
2. Ar šā likuma spēkā stāšanos spēku zaudē likums
"Par pārtikas aprites kārtību un uzraudzību" (Latvijas Republikas
Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1995., 14.nr.; 1997., 3.nr.). |
|
|
|
|
|
3. Ministru kabinets: |
|
|
|
|
|
1) līdz 2003.gada 31.decembrim izdod noteikumus, kas
reglamentē prasības pārtikas ievešanai valstī, izvešanai no tās un tranzīta
pārvadājumiem, kontroles kārtību uz valsts robežas kontroles punktos,
brīvajās zonās, brīvajās noliktavās un muitas noliktavās un kontrolei
pakļauto preču sarakstu; |
|
|
|
|
|
2) līdz 2003.gada 31.decembrim izdod noteikumus, kas
reglamentē prasības iekārtojumam kontroles punktos, kuros veic pārtikas
sanitāro robežkontroli, un kontroles punktu atzīšanas kārtību; |
|
|
|
|
|
3) līdz 2003.gada 31.decembrim izdod noteikumus, kas
reglamentē kārtību, kādā maksā par šajā likumā noteiktajām valsts uzraudzības
un kontroles darbībām, un Pārtikas un veterinārā dienesta sniegto maksas
pakalpojumu veidus; |
|
|
|
|
|
4) (izslēgts ar 06.11.2003.
likumu); |
|
|
&
nbsp; |
|
|
5)
līdz 2005.gada 1.jūlijam izdod noteikumus, kas reglamentē prasības references
laboratorijām un references laboratoriju pilnvarošanas kārtību; |
|
|
|
|
|
6) (izslēgts ar 06.11.2003. likumu); |
|
|
|
|
|
7) (izslēgts ar 06.11.2003. likumu); |
|
|
|
|
|
7) (izslēgts ar 06.11.2003. likumu); |
|
|
|
|
|
8) (izslēgts ar 17.11.2005. likumu); |
|
|
|
|
|
9) (izslēgts ar 21.10.2004. likumu); |
|
|
|
|
|
10) (izslēgts ar 06.11.2003. likumu); |
|
|
|
|
|
11) līdz 2004.gada 1.maijam izdod noteikumus, kas
reglamentē ātrās reaģēšanas sistēmas darbību; |
|
|
|
|
|
12) Līdz 2005.gada 1.janvārim izdod noteikumus, kas
reglamentē prasības pārtikas apritē nodarbināto personu profesionālajai
kvalifikācijai un nosaka profesionālās kvalifikācijas iegūšanas kārtību un
uzraudzību. |
|
|
|
|
|
13) līdz 2004.gada 1.martam izdod noteikumus, kas
reglamentē kārtību, kādā izplata jodēto sāli, un nosaka gadījumus, kad šo
sāli izmanto pārtikas ražošanā; |
|
|
|
|
|
14) līdz 2006.gada 31.decembrim izdod
noteikumus, kas reglamentē higiēnas prasības primārajai ražošanai un primārās
ražošanas produktu tiešajai piegādei galapatērētājam nelielā apjomā, kā arī
minētās piegādes apjomu; |
|
|
|
|
|
15) līdz 2007.gada 31.decembrim izdod
noteikumus, kas reglamentē tradicionālo metožu izmantošanu pārtikas
ražošanas, pārstrādes un izplatīšanas posmā; |
|
|
|
|
|
16) līdz 2007.gada 1.jūlijam izdod šā likuma 4.panta divpadsmitajā
daļā un 10.panta ceturtajā un piektajā daļā minētos noteikumus. |
|
|
|
|
|
|
|
6 |
Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs U.Augulis
Papildināt Pārejas noteikumu 3.punktu ar
17.apakšpunktu šādā redakcijā: 17) līdz 2008.gada 1.jūlijam izdod
šā likuma 4.panta trīspadsmitajā un četrpadsmitajā daļā minētos noteikumus. |
Atbalstīt |
4.Papildināt Pārejas noteikumu 3.punktu
ar 17.apakšpunktu šādā redakcijā: 17) līdz 2008.gada 1.jūlijam izdod
šā likuma 4.panta trīspadsmitajā un četrpadsmitajā daļā minētos noteikumus. |
4. Līdz attiecīgo Ministru kabineta noteikumu izdošanai ir spēkā
Ministru kabineta 2001.gada 6.marta noteikumi nr.106 Pārtikas uzņēmumu
atzīšanas un reģistrācijas kārtība, ciktāl tie nav pretrunā ar šo likumu,
bet ne ilgāk kā līdz 2002.gada 31.martam. |
|
|
|
|
|
5. (Izslēgts ar 06.11.2003. likumu). |
|
|
|
|
|
6. Šā likuma 21.panta otrās daļas 2.punkts un 21.1 panta piektā daļa
attiecībā uz valsts uzraudzību un kontroli brīvajās noliktavās stājas spēkā
2002.gada 1.jūlijā. |
|
|
|
|
|
7. Atzīšana, kas pārtikas uzņēmumiem veikta saskaņā ar Ministru
kabineta 2001.gada 6.marta noteikumiem nr.106 Pārtikas uzņēmumu atzīšanas un
reģistrācijas kārtība, uzskatāma par spēkā esošu. |
|
|
|
|
|
8. Pārtikas uzņēmumiem (izņemot tos, kuriem ir piešķirts atzīšanas
numurs saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada 6.marta noteikumiem nr.106
Pārtikas uzņēmumu atzīšanas un reģistrācijas kārtība), kuri iesaistījušies
pārtikas apritē līdz šā likuma 5.panta 4. daļā minēto Ministru kabineta
noteikumu spēkā stāšanās dienai, aizliegts piedalīties pārtikas apritē, ja
tie nav pieteikušies Pārtikas un veterinārajā dienestā līdz 2003.gada
1.janvārim. Ja pārtikas uzņēmumi, kuru darbības veids minēts šā likuma
5.panta pirmajā daļā, ir valsts uzraudzībā un kontrolē un atbilst normatīvo
aktu prasībām, Pārtikas un veterinārais dienests tiem piešķir atzīšanas
numuru. Pārtikas uzņēmumus, kuru darbības veids nav minēts šā likuma 5.panta
pirmajā daļā, reģistrē Pārtikas un veterinārais dienests, piešķirot tiem
reģistrācijas numuru. |
|
|
|
|
|
9. Pārtikas uzņēmumi, kuri vēlas iesaistīties pārtikas apritē līdz šā
likuma 5.panta 4. daļā minēto Ministru kabineta noteikumu spēkā stāšanās
dienai, darbību drīkst uzsākt tikai pēc tam, kad saņemta Pārtikas un
veterinārā dienesta atļauja. |
|
|
|
|
|
10. Pārtikas uzņēmumi, kuri nav iesaistījušies pārtikas apritē līdz
šā likuma 5.panta 4. daļā minēto Ministru kabineta noteikumu spēkā stāšanās
dienai, darbību drīkst uzsākt tikai pēc pārtikas uzņēmuma atzīšanas vai
reģistrācijas numura saņemšanas Ministru kabineta noteiktajā kārtībā. |
|
|
|
|
|
11. 2005.gada 17.novembrī pieņemtie grozījumi šā likuma 4.panta 10.1daļā,19.panta
pirmajā daļā, 20.pantā, 21.1panta pirmajā daļā, kā arī 21.panta
otrās daļas 10.1, 14. un 15.punkts stājas spēkā 2006.gada
1.janvārī. |
|
|
|
|
|
|
Likums stājas spēkā 2009.gada 1.janvārī. |
7 |
Atbildīgā komisija Izslēgt normu par likuma spēkā stāšanos. |
Atbalstīt |
|