Saeimas komanda dāvā uzvaru Latvijas Hokeja federācijas komandai

(03.05.2024.)
Galerija

Piektdien, 3.maijā, Saeimas hokeja komanda draudzības spēlē ar rezultātu 2:11 piekāpās Latvijas Hokeja federācijas komandai, uzvaru novēlot kā ceļamaizi Latvijas izlasei gaidāmajā pasaules čempionātā hokejā Ostravā, Čehijā. 

Saeimas komandu uz draudzības spēli aicinājusi Latvijas Hokeja federācija. Draudzības spēli atklāja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa un Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis.

Par vērtīgāko spēlētāju mačā atzīts – Helmuts Balderis, labāko vārtsargu – Toms Broks, labāko aizsargu – Atis Švinka, labāko uzbrucēju – Patriks Švinka, rezultatīvāko spēlētāju – Lauris Dārziņš, savukārt atraktīvāko spēlētāju – Lauris Lizbovskis.

Saeimas komandas rindās laukumā devās deputāti Lauris Lizbovskis, Ričards Šlesers un Atis Švinka, kā arī bijušie Saeimas deputāti Gaidis Bērziņš un Imants Parādnieks. Komandas cīņas sparu stiprināja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis, kā arī komandas treneris Andris Kulbergs. Spēlētāju rindās bija arī Saeimas darbinieki, kā arī deputātu un darbinieku ģimenes locekļi.

Savukārt Latvijas Hokeja federācijas komandu pārstāvēja bijušie valstsvienības hokejisti, treneri, federācijas darbinieki, kā arī hokeja organizatori un entuziasti – Ģirts Ankipāns, Artis Ābols, Helmuts Balderis, Andris Bartkevičs, Toms Broks, Ralfs Bukarts, Lauris Dārziņš, Edgars Gaross, Kristofers Jaks, Edvīns Lapinskis, Ēriks Miļuns, Roberts Pļāvējs, Krišjānis Rēdlihs, Agris Saviels, Viktors Smirnovs un Raimonds Vilkoits. Komandas kapteinis bija H.Balderis, bet viņam asistēja L.Dārziņš un R.Bukarts.

Saeimas hokeja komanda izveidota 10.Saeimā un kopš 2011.gada aizvadījusi daudzus draudzības mačus, iepriekš mērojoties spēkiem arī ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes, mūziķu un Zemnieku saeimas komandām.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720316678708
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Svētdien, 19.maijā